Har tenkt litt på hva som frustrerte meg, og jeg tror jeg vet hva -
Dette kurset er rettet mot sånne som meg. Folk som er blank. Det er dog mange som tar dette kurset som allerede har masse kunnskap, men det er ikke mitt problem; jeg forholder meg til at kurset er rettet mot nybegynnere.
I dette kurset lærer vi om følgende druer :
Sauvignon Blanc
Riesling
Chardonnay
Merlot
Cabernet Sauvignin
Syrah
Grenache
Pinot Noir
I tillegg lærer vi om de viktigeste landene, prosesser, litt søtvin og litt brennvin. Men druene som jeg har listet opp over tar opp 20 av 80 sider. Det forteller meg at dette er viktig kunnskap. Selvsagt er det mye mer å kunne om mange andre druer, men det kommer sikkert senere. Helt OK, faktisk bra det at vi ikke skal kunne alt om alle druene på nybegynnerkurset.
Andre druer er forsåvidt beskrevet i boken i form av at vintyper som bruker hvilke druer, f.eks Rioja og Tempranillo osv, men Tempranillo har ikke fått et eget kapittel.
Så mine forberedelser har sentrert seg om disse 8 druesortene, og viner som kommer av disse.
Med utgangspunkt i at dette er alt jeg vet om druer, det som står på disse 20 sidene, tror jeg det hadde vært morsommere å matche mat mot vin innenfor de druesortene, ikke dra inn en hel haug med andre druer.
Våre 4 viner var :
- En Gewurztraminer, en druesort som jeg ikke engang kan finne nevnt i boka.
- En Valpolicella, som er beskrevet med ett avsnitt i boken under Italia
- En Nebiollo, som i boken er forklart med at dette er druen som brukes i Barollo og Barbaresca, men vintypen vi smakte er ikke nevnt så vidt jeg kan se.
- En Tokay, en søtvin som er beskrevet i et veldig lite avsnitt under søtviner
Jeg er som sagt helt nybegynner. Jeg kan nå litt om de 8 druesortene nevnt ovenfor. Jeg kan ikke mye, men jeg kan iallefall mye mer om akkurat de druene enn noen andre druer. Og vi skal gå igjennom disse druene senere, det er ikke et problem.
Men denne kunnskapen er en knagg, om en veldig liten en, som det hadde vært nyttig å henge matching-mat-og-vin kunnskapen på.
Utrolig morsomt å følge deg. Dag 1 av et langt vinkurs. Hva kan bli bedre?
ReplyDeleteSvaret er : DAG 2!!! Gleder meg noe helt voldsomt!
ReplyDelete