Saturday, January 5, 2013

Osteperler

Morten Sletten i hvaharjegiglasset ga meg inspirasjon til å ta en ny tur på polet, men før jeg dro på polet fikk jeg noe så voldsomt lyst på en god Gouda etter å ha lest Osteperler.

Så turen gikk først til Gutta på Haugen hvor jeg kjøpte et landbrød fra Åpent Bakeri (tips : Dette er et brød som egner seg VELDIG godt til steking eller krutonger) og en Gouda lagret i 20 månder.

Deretter bar turen til polet hvor inspirasjonen grep meg, og jeg bestemte meg for å ta en New Zealand - Marlbough - Souvignon Blanc istedenfor en Bordeaux som var planen.

Når jeg kom hjem viste det seg at jeg hadde kjøpt en Riesling fra Marlborough....  Da følte jeg meg rimelig teit...  Oh well, sikkert god den også.

Kvelden startet med en Bordeaux, når denne var ferdig fortsatte vi med overnevnte!



Osten var absolutt fabelaktig!  Det hører med til historien at jeg for noen dager siden var på Mathallen og kjøpte bacon som jeg ba de skjære ekstra tykt og som vi stekte i ovnen.  Så det ble ovnstekt tykk bacon og 20 måneder gammel Gouda på landbrød fra Åpent Bakeri sammen med denne fabelaktige vinen fra New Zealand.

Vinen var god, inspirasjonen til denne var en Vavasour som jeg kjøpte for noen måneder siden for 80ish kroner på polet og som jeg følte var "best value for money ever"

Blomsterpreg men kanskje litt for mye eik for meg.  Som nevnt tidligere, foretrekker de som ikke er eiket.  Nå er det jo fullt mulig at denne ikke engang er eiket, men for meg smakte den eiket.  Lav syrlighet, klart en vin som egner seg veldig godt som en ren drikkevin.  Ellers en middels lengde men ikke så veldig klare smaker etter det initielle blomsterpreget.

No comments:

Post a Comment