Sunday, January 27, 2013

Pugging

Nå går det i pugging, ja ren god gammeldags pugging.  Jeg har en tekstfil med notater foran meg nå, der har jeg tatt for meg områdene i Chile, Argentina, New Zealand, Australia, USA, Sør Afrika, Spania og Portugal som i pensum, og hvilke druer som vokser der.

Det er totalt 35 områder med alt fra 1 til 4 druer per region.

Men det begynner å sitte nå.  Samme med Sherry og Portvin kategoriene. Spriten er ikke så omfattende, tror jeg har grei oversikt på den.

Da har jeg igjen litt pugging på tilfeldinge ting som serveringstempraturer, tyske/spanske/franske ord for diverse vinuttrykk osv.

Men i det store å det hele begynner jeg å føle en viss kontroll over pensumet.  Har selvsagt ambisjoner om å score 100%, selv om det er OK om jeg ikke gjør det så må man jo sette målene høyt!

Nå er jo planen å gå videre på WSET Level 3 med en gang, og det er klart at alle hull i kunnskapene mine nå vi svi ekstra i level 3 ettersom denne kunnskapen forutsettes der.  Og har sett listen over regioner man skal ha kontroll på i level 3, og den er ikke liten!  Derfor pugger jeg hva slags druer som er fremtredene i Barossa Valley, Hunter Valley, McLaren Vale og de 8 andre Australske samt alle andre områder nå, for det blir mange å pugge senere også.

Oppdaget også forleden at det finnes "Scholarships" innen WSET, men dessverre er de aller fleste forbehold personer innen "UK Wine Trade".  Bummer!  Hadde vært litt ekstra motivasjon å strekke seg etter det gitt.  F.eks. "The Worshipful Company of Distiller’s Award .  A travel bursary of £750 to be used for a study trip to a spirit producing region is awarded to a high achieving Level 2 Award in Spirits graduate from the UK wine trade."  Det hadde vært noe det!!  Og på level 3 er det 16 slike Scholarships, og kun 1 av de er åpen for alle.

Men men, gøy er det uansett!

Og det aller beste med dette er jo alle vinene vi opplever!  Var på polet på fredag og kjøpte blant annet en vin laget av druen Chenin Blanc, for det har jeg ikke prøvd før.   Fikk en enorm opplevelse, noe av det beste vi ha opplevd på hvitvinsiden med en Close de la Coulee de Serrant 2008.



Uansett, imorgen er siste kursdag, så idag blir det litt mer pugging, kurs imorgen, deretter pugging som bare faen imorgen og tirsdag før eksamen på onsdag.

No comments:

Post a Comment