Saturday, February 16, 2013

Blindsmaking, v3

Nok engang har min elskede kone kommet hjem med en Stjernepose.



For dere som er av min generasjon; Stjernegodt var kongen av alle godteposer på 70-tallet. Med ABBA kort til og med!

For dere som ikke er av min generasjon; too bad.

Nå var det vel strengt tatt ikke en Stjernepose jeg fikk, men en hemmelig pose med viner i.  Og spenningen var minst like stor!

Idag får jeg 2 hvite.  En sprudlende og en vanlig.

Den sprudlende var vrien.  For det første var den litt kald, slik at jeg fikk bare et hint av bakst.  Men Champagne er jo håpløst.  Her har champagnehusene hver sin egen "hus-stil", og en Champagne reflekterer ikke i samme grad tid, sted og drue som andre viner.

Mente at dette var en Champagne, det var ikke en Asti, det var ikke en Sekt, det var ikke en Prosecco, kunne muligens være en "unormal" Cava, men veldig høy syre, så endte opp med enten en Champage eller en veldig bra Cremant.

Og det var en Bollinger.

Viste seg at den var rett og slett servert litt for kaldt, 10 minutt etterpå var det totalt åpenbart at det var en Champagne.

Deretter dukket det opp en gyllen hvitvin med en blomsteraroma.  Riesling?  Men den var jo veldig gul...  Syren var der, litt sødme men fortsatt en tørr vin.  Ingen tydelige petroleumsdufter, men kanskje noen hint?  Tysk riesling var det iallefall ikke.  Men tror det er en riesling uansett, problemet er at jeg har lite praktisk erfaring med riesling.

Så jeg avgir mitt svar; Alsace.  Og det var det gitt!!

Følte meg nesten litt flinkis da gitt!


Nå er ikke min hensikt å drive med selvskryt opp i mente, men å forsøke å fortelle hvor absurd lærerikt blindtesting er!  Og iallefall når man er blant venner og det er lov å ta feil.

Det var 2 flasker til i posen, men de får jeg ikke før imorgen.  Ikke spise for mye godteri på en kveld!

Dagens råd : Få noen til å kjøpe en vin, bruk 30 minutter på å finne ut så mye du klarer om vinen uten å vite hva du drikker.  Om du ikke kan noe som helst om vin er jeg sikker på at du vil fortsatt legge merke til ting som du ellers ikke engang ville tenkt over.




No comments:

Post a Comment