Monday, December 17, 2012
Starten på en reise
En sen torsdagskveld i November 2012 går min kone og jeg inn på en tilfeldig vinbar i London. Det ingen av oss vet når vi går inn er at vi kommer ut igjen med et litt annerledes liv. Vi er på The Wine Bar i New Street, og de har en ganske liten vinmeny, 5-6 røde, 5-6 hvite, 2 sprudlende. i tillegg til dette serverer de 5-6 oster og samme antall charcuterie, altså skinker og spekepølser.
Flere ganger har vi vært på vinsmakinger og "vinkurs" som egentlig ikke har lært oss alt for mye. Riktignok har vi smakt gode viner, men har alltid tenkt at noen viner er bare bedre en andre. Vi har hørt og lest at enkelte viner passer bedre til forskjellig mat, men må vel med hånden på hjertet si at vi ikke har helt sett hvordan eller hvorfor, bare stolt på at dette er riktig.
Når vi nå er på denne vinbaren i London ber vi om en tørr hvitvin og en ost som passer til denne. Det får vi, dog husker ingen av oss hvilken vin det var, men "gruner veltlier" var da en del av navnet. Dette hadde jeg hørt om før, men visste ikke hva det var bortsett fra en type vin. Tror kanskje, med litt nyfunnet kunnskap at dette er en drue? Og osten som kom rett etterpå var absolutt nydelig. For første gang smaker vi hvor utrolig mye bedre den vinen ble sammen med osten vi spiste!
Dette ble starten på en reise som nå er såvidt påbegynt, men som vi håper varer i mange år; ønsket om å vite mer om vin, noe vi tross alt er veldig glad i! Har aldri blogget før, men tenker at dette kan være en god måte å dokumentere for meg selv hvordan denne reisen blir, og noe å se tilbake på når jeg en dag, langt om lenge, faktisk vet bitte litt om temaet!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment